Kennis = Kracht

 
 

AvASolutions biedt onafhankelijk oplossingen aan in de vorm van consultancy en opleidingen binnen het kader van het geconditioneerde vervoer. Simpelweg omdat hiervan alle ervaring en expertise aanwezig is. Er is dan ook niets mooier dan deze ervaringen en expertise te delen, want; Kennis = Kracht!

Resultaat: Een cursus chauffeur geconditioneerd vervoer VOL
Deze cursus duurt 1 dag (7uur ) en telt mee voor de nascholing als theorie-uren voor code 95.Deze cursus wordt gegeven door een gepassioneerde, betrokken en praktische trainers met veel kennis en ervaring. Deze cursus heeft als doelstelling nog meer bewustwording en betrokkenheid van de chauffeur.

Kortom: Chauffeur = Ambassadeur! 

VOL staat voor VOLLEDIG, want met deze cursus wordt de cursist volledig op de hoogte gebracht op het geconditioneerde vervoer van: 


Nog VOLLEDIGER!

Uniek aan deze cursus is dat de hoofstukken Sierteelt en Farmaceutische producten in het lesplan zijn onderverdeeld in de zogenaamde vrije ruimte. AvASolutions heeft in deze vrije ruimte de mogelijkheid gecreëerd om de hoofdstukken Sierteelt of Farmaceutische producten te vervangen in klant specifieke onderwerpen. Uiteraard met de harde eis dat het gerelateerd moet zijn aan geconditioneerd vervoer. Met gevolg dat praktische voorbeelden van ladingschades of schades aan het materiaal toegelicht kunnen worden inclusief de onderwijzing hoe dit in de toekomst te voorkomen. Ook specifieke klantwensen gericht op afwijkend laden en lossen t.o.v. “standaard” geconditioneerd vervoer behoord tot de mogelijkheden. Of het nu om supermarktdistributie of overige Food of non-Food geconditioneerd gaat, er zijn altijd wel zaken die een opdrachtgever graag extra aandacht wil geven.

AvASolutions legt u graag uit wat hierin de mogelijkheden zijn.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Doel van deze cursus met korte kennis test. Na een introductie wordt het doel van deze cursus uitgelegd en wordt de kennis getest van de deelnemers door middel van een korte kennis test.

Inleiding cursus chauffeur geconditioneerd vervoer. Hier wordt stilgestaan bij de definitie van geconditioneerd vervoer en wordt uitgebreid gesproken over bederfelijke goederen en voedselveiligheid.

Gesloten koelketen. Van Boer tot Bord, van Veld tot Vaas of van Pijn tot Medicijn, alles ketens en borging daarvan worden besproken.

Milieu. We kunnen er niet omheen om ook hier aandacht aan te geven. Aspecten als uitstoot en geluid komen aan de orde.

Wet- en regelgeving. General Food Law, Warenwet, Hygiënecode, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, IFS Logistics, BRC, Food Defence, GDP en ATP. Alles wordt besproken maar alleen wat voor chauffeur belangrijk is.

Transportkoelingen. Ongeacht merk, wordt er aandacht besteed aan mechanische, cryogene en eutectische transportkoelingen. Van werking en controle tot bediening maar ook de verschillende mogelijkheden van aandrijving krijgen aandacht.

Optimaal geconditioneerd vervoer. Het belangrijkste onderdeel van deze cursus. Hierin aandacht voor de carrosserie, isolatiewaarde en voorzieningen en alles wat er in de laadruimte gebeurd of kan gebeuren tijdens transport en tijdens het laden en lossen.

 • Juiste beladingsgraad met voldoende ruimte voor luchtcirculatie
 • Invloed van zonkracht en gebruik van tussenwanden
 • Wanneer START/STOP of CONTINU bedrijf
 • Risico van START/STOP in STOP status
 • Zin en/of onzin van voor-koelen van laadruimte
 • Risico’s op condensatie
 • Benodigde documenten

Meten, registreren en traceren. Duidelijke uitleg en advies in wijze van meten door middel van een prikthermometer in vergelijking met infra rood (laser) meter. Daarnaast een korte uitleg van dataloggers, track en tracering.

Vervoer van sierteelt. De onderverdeling, goederenstroombeheersing, de logistieke ketens, logistieke hulpmiddelen en beladingsvoorschriften binnen de sierteelt komen hier aan de orde. Ook is er aandacht voor de kwaliteit en borging daarvan.

Vervoer van farmaceutische producten. Na een korte uitleg van farmaceutische producten en industrie wordt er dieper ingegaan op de richtlijnen en eisen in het geconditioneerde vervoer. GDP-richtlijnen met name gericht op transport. Certificeren van materiaal en alle afwijkende aspecten ten opzichte van “standaard” geconditioneerd vervoer.

EN/OF Preventie & Risicobeheer al dan niet met input vanuit opdrachtgever (vrije ruimte 30-60 min.) Op verzoek van doelgericht opleiden is het optioneel mogelijk het onderdeel sierteelt of farmaceutisch producten vrij te maken voor Preventie & Risicobeheer. Hierin worden de meest voorkomende lading- en materieelschades behandeld en onderwezen hoe deze tot een minimum te beperken. Dit onderdeel kan ook door input vanuit opdrachtgever worden aangepast. Voorwaarde is dat het geconditioneerd vervoer gerelateerd moet zijn. Graag geeft AvASolutions hiervoor persoonlijk advies en toelichting.

Afsluitende test. Met ruim 60 vragen wordt uiteindelijk bepaald of de cursist het begrepen heeft en/of de docent het goed heeft uitgelegd.

Evaluatie & afsluiting 


Onafhankelijk!

AvASolutions wil onafhankelijk opereren en het liefst niet gezien worden als concurrent van andere opleiders. AvASolutions is de specialist, met de breedste expertise binnen het kader van geconditioneerd vervoer.

 AvASolutions wil graag samenwerken met andere opleiders, maar wel met behoud van eigen identiteit en kwaliteit. Heeft u al een vaste opleider, maar wilt u toch graag deze cursus volgen, neem dan contact op met uw opleider. Als u vaste opleider open staat voor een samenwerking, kan deze gerust contact opnemen met AvASolutions. AvASolutions en uw vaste opleider maken dan gezamenlijk afspraken en zullen u dan ook verder ontzorgen. Op dit moment is AvASolutions al diversen samenwerkingen met externe opleiders aangegaan.

Uiteraard kan AvASolutions ook zelf zorg dragen voor deze cursus.


Beoordeling

De cursisten zijn zeer tevreden over de inhoud en de kwaliteit van deze cursus. Deskundigheid en duidelijke uitleg van docent scoorde zelfs boven een 9. Een bevestiging hoe belangrijk de rijke kennis en ervaring van een docent moet zijn.

Ook het CBR was met een Tweedelijns toezicht tevreden. Minimaal 87 punten waren nodig voor een voldoende, maar het werden er 119. Wederom een bevestiging dat deze cursus de doelgroep goed bereikt!


Meer info? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier


Vraagstukken binnen de koude keten? AvASolutions pakt ze aan!

In Nederland gooien we thuis gemiddeld ruim 34 kilo eetbaar voedsel per persoon per jaar weg. Hierbij worden schillen en botten niet meegerekend! In totaal verspillen we thuis 9,5% van al het voedsel dat we kopen. Huishoudens hebben een aandeel van ca. 23 tot 32% in de totale voedselverspilling van de hele keten (inclusief producenten, horeca en supermarkten). Dat betekend dus dat de totale hoeveelheid verspild voedsel in ons land ongeveer 4 keer zo groot is.


Het exacte aandeel tijdens transport is helaas niet exact bekend, maar als we de verzekeraars mogen geloven gaat er ook in het transport van voedsel best veel verloren. Oorzaken zijn divers, niet altijd duidelijk en levert best vaak conflicten op. Veelal door gebrek aan voldoende kennis binnen de koude keten. AvASolutions beschikt over een rijke kennis en expertise om de koude keten nagenoeg geheel onder controle te krijgen en te houden.

Waarin kan AvASolutions u adviseren en ondersteunen?

 • Optimale temperatuurbeheer in de laadruimte, maar ook voor het laden en na het lossen.
 • Advies bij de keuze van het juiste materieel en tools
 • Analyseren van temperatuur data
 • Onafhankelijk advies tussen de transporteur, opdrachtgever en/of eindgebruiker.
 • Preventie & Risicobeheer.


Kom maar op; AvASolutions doet het tegen een markt conform tarief.


AvAS_COOL rekentool

AvAS_COOL Rekentool is een studie voor de capaciteitsbehoefte binnen het kader van geconditioneerd transport.

Deze studie bevat het volgende:

 • Input van carrosserie & transportkoeling data.
 • Resultaat in constante capaciteiten om laadruimte op temperatuur te houden.
 • Resultaat van "mogelijke" invloed van de lading.
 • Toelichting op constante koel-, vries- en verwarmingscapaciteiten.
 • Toelichting op invloed van zon(kracht) in verhouding tot kleurkeuze.
 • Toelichting reservecapaciteit op basis van afschrijving.
 • Toelichting extra capaciteit voor temperatuurherstel na elke deuropening.
 • Toelichting op de invloed van de lading die "mogelijk" niet conform afgesproken temperatuur wordt geladen.

Meer info? Neem dan contact op via onderstaand contactformulierAvASolutions
De Lopensaet 34
8252 KK Dronten                                                                                                                                    
Tel:        +31(0)625417110
Mail:      info@avasolutions.nl
Web:     www.avasolutions.nl
KvK nr:  83611363
BTW nr: NL003847979B75André van Asselt